FRIT FALD

Oslo Strygekvartet og Signe Asmussen

Søndag d. 28. feb. kl. 16.00 på Københavns Musikteater

Varighed: 2 timer inkl. pause

Oslo Strygekvartet er i København, hvor den internationale kvartet også viser deres alt andet end klassiske side med highlights fra den snart pladeaktuelle  ”Falder Opover 2”. I Øystein Sonstads sprit nye arrangementer optræder kvartetten sammen med Signe Asmussen i  spanske og sydamerikanske rytmer.

Teknik: Gert Christoffersen
Billetter à kr. 120

Københavns Musikteater, Kronprinsensgade 7 1114 København K., overfor Café Sommersko

Oslo Strygekvartet
www.stringquartet.com

er solidt plantet i et repertoire som spænder fra det klassiske over det nye til det helt anarkistiske. Deres dybe engagement og unikke evner til at kombinere intellektuel tilgang til stoffet med en livlig præsentation har tiltrukket sig opmærksomhed langt udenfor Norges  grænser.

Deres mange pladeindspilninger har vakt stor opmærksomhed og anerkendelse i ind- og udland. Kvartettens komplette udgivelse af Carl Nielsens strygekvartetter er således udvalgt som ”Editor’s Choice” i anmeldertidsskriftet Gramophone og bedømt til at være de bedste på plademarkedet: Artistically it is the finest at any price point… totally dedicated, idiomatic performance.. full of vitality and spirit and refreshingly straightforward.

Oslo Strygekvartet har været hyppige gæster ved mange internationale festivaler. De har turneret i det meste af Europa, har regelmæssigt spillet i Wigmore Hall i London og havde deres USA debut i 2005 i Carnegie Hall i New York.  Medlemmerne er violinerne Geir Inge Lotsberg og Liv Hilde Klokk, bratschen Are Sandbakken og cellisten, komponisten og arrangøren Øystein Sonstad. Øystein har som musiker og komponist medvirket i flere af Cumulus Teatrets produktioner.

Signe Asmussen
www.signeasmussen.dk

debuterede i 2001 fra Solistklassen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København med anmeldelser, der udråbte hende til ”en sanger med ekstraordinære muligheder” og en ”vokal intimforfører”. Nysgerrighed overfor nye udfordringer har ført hende ad mange forskellige veje, og hun har nu for alvor slået sit navn fast som én af de mest alsidige og karismatiske, yngre sangerinder, som uden problemer boltrer sig i snart sagt alle genrer.

 Publikumstække og et åbenlyst skuespiltalent har de sidste par år ført til flere og flere engagementer på både Det Kongelige Teater og Den Jyske Opera. Derudover er hun forsanger i Danmarks populære salsaorkester, Salsa Loca, samt medlem af førende salsaorkestre i udlandet.

Signe Asmussen har modtaget adskillige priser og legater, bl.a. Sonnings Stipendium 2002, Holstebro Musik-pris 2002 og i 2009 den ærefulde Aksel Schiøtz-pris. Signe har medvirket i Cumulus Teatrets produktion Skyggen.